Meten is weten en daarom hebben wij verschillende zelftesten in huis bij Apotheek Humblet. U kunt deze testen op een eenvoudige manier zelf uitvoeren. U voert deze testen uit en weet meteen wat er aan de hand is. U kunt eventueel in de apotheek in Zoutleeuw langslopen en wij helpen u verder.

BLOEDANALYSE

Zo is er het Callegari bloedanalysetoestel, het nieuwste Clini 5 model. Daarmee is het mogelijk om verschillende parameters te meten zoals onder andere cholesterolwaarden, antioxidantcapaciteit, suikerspiegel… Het is bovendien heel eenvoudig in gebruik.

U moet enkel een simpele vingerprik doen, die iedereen probleemloos bij zichzelf kan uitvoeren. Met één bloeddruppel leert u zo heel wat meer over uw lichaam. Bij sommigen is het best om nuchter te zijn bij het uitvoeren van de test, voor anderen is een lichte maaltijd aangewezen.

URINETESTEN

Ook urinetesten kunnen bij ons uitgevoerd worden. Net als bij de bloedstalen gaat dit ook weer heel eenvoudig in zijn werk. Breng een urinestaal mee naar de apotheek, waar het analystoestel dan op losgelaten wordt. Dit toestel meet een tiental verschillende parameters: ascorbinezuur, glucose, bilirubine, ketonen, specifiek gewicht, bloed, pH, proteïnes, urobilinogeen, nitrieten, leukocyten. Zo’n analyse vertelt u dus meteen wat eventueel het probleem kan zijn.

STIFFNOGRAFF

Vaatstijfheid of verstijving van uw aders is een probleem met de elasticiteit van uw aders. Naargelang u ouder wordt, worden deze minder elastisch als uw hart samentrekt. StiffnoGraph is een medisch apparaat voor een eerste screening van problemen met uw bloedvaten. Als u het risico op hart- en bloedvatproblemen onder controle wil houden, dan is het belangrijk om deze vaatstijfheid te meten. Indirect kan u de status van uw vitamine K-gehalte in uw lichaam evalueren en verkrijgt u info over de zuurstof in uw bloed en uw hartritme.

NEEM CONTACT OP

Nog vragen over deze zelftesten bij Apotheek Humblet in Zoutleeuw? Dan raden wij u aan om contact met ons op te nemen.