Apotheek Humblet probeert u te ondersteunen voor een correct gebruik van geneesmiddelen in Zoutleeuw en omgeving. Een eerste middel is het medicatieschema dat wij samen met uzelf, uw huisarts en uw thuisverpleegster opstellen.

DEMONSTRATIES

Zo weet u precies wanneer u een geneesmiddel mag innemen. Waar nodig wordt het gedeeld farmaceutisch dossier geraadpleegd. Sommige geneesmiddelen worden op een bepaalde manier toegediend. Dit kunnen wij u zo nodig uitleggen of demonstreren.

Op ons schema kunt u de gebruiksaanwijzing van uw geneesmiddelen noteren en op het tweede luik kunt u alle dagen noteren wat u hebt ingenomen en wanneer. Indien u dit wenst, doen wij dit samen met u in de apotheek en helpen wij u op weg naar een correcte inname van geneesmiddelen.

INHALATOREN

Informatie over het correct gebruik van uw inhalator, samengesteld door Long Alliantie Nederland, vindt u hier: http://inhalatorgebruik.nl/nl/home. Een mooi overzicht van de verschillende soorten inhalatoren en hun gebruik, gemaakt door UZ Leuven, vindt u hier: http://www.uzleuven.be/puffers.

OOGDRUPPELS

Ook voor het juiste gebruik van oogdruppels en het aanbrengen van zalf kunnen wij u alles vertellen. Zo weet u dat uw geneesmiddelen een zo groot mogelijke impact zullen hebben.

VRAAG ONS MEER INFORMATIE

Heeft u nog bepaalde vragen over het correct gebruik van geneesmiddelen? Aarzel dan zeker niet om Apotheek Humblet in Zoutleeuw vandaag nog te contacteren. Wij helpen u graag verder.