HEBT U DRINGEND EEN GENEESMIDDEL NODIG BUITEN DE NORMALE OPENINGSUREN?

 

Hoe verloopt een wachtdienst? En wat is een apotheek van wacht? Dit is een apotheek die uitzonderlijk open is in de periode buiten de normale openingsuren van de apotheek en dit is bedoeld voor dringende producten. Deze apotheek verschilt van dag tot dag, afhankelijk van de lokale afspraken.

 

Hoe vind je de apotheek van wacht het makkelijkste?

Indien u dan een apotheek van wacht zoekt, kan dit via de algemene website www.apotheek.be.

Hier kan u zoeken door de stad in te geven waar u wil naar toe gaan, u vinkt aan dat u alleen de wachtdienst zoekt, en dan krijgt u in de rechterkolom de verschillende apotheken van wacht op een rijtje.

Wat doe je dan? Je stapt naar de apotheek en je belt aan wanneer de deur gesloten is. Je geeft het voorschrift af of je vraagt het product aan de apotheker. Het is mogelijk dat er een wachthonorarium, dit is een extra kostprijs voor nacht of zondagsdienst, wordt gevraagd. Dit wordt dan ook duidelijk geafficheerd of vermeld aan de telefoon zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In sommige gevallen dient u dit niet te betalen omdat het RIZIV het op zich neemt…

Dan kan u bijvoorbeeld naar een wachtdienst apotheek in Zoutleeuw en omgeving gaan.

Hier kan u die vinden: www.apotheek.be.

Toch kan u soms voorkomen dat u moet zoeken naar de apotheek van wacht. Dit kunt u onder meer doen door een goede huisapotheek samen te stellen. Apotheek Humblet helpt u hier graag mee. Vraag het ons even!

APOTHEEK VAN WACHT

Heeft u toch geneesmiddelen nodig buiten de normale openingsuren van de apotheek? Dan kunt u terecht bij de apotheek van wacht. Let wel: een apotheek van wacht is geen dokter van wacht of spoeddienst. Daarom kan het soms zo zijn dat de apotheker u naar een huisarts of spoeddienst verwijst, net zoals dat soms tijdens de reguliere openingsuren gebeurt.

HOE VINDT U DE APOTHEEK VAN WACHT

Internet: www.apotheek.be

Sommige regionale bladen vermelden de plaatselijke wachtdienst.

WACHTHONORARIUM

Maakt u gebruik van de apotheek van wacht? Dan kan er u een wachthonorarium worden aangerekend wanneer u geen doktersvoorschrift heeft.

Dient u een wachthonorarium te betalen, dan staat dit duidelijk vermeld op de deur van de apotheek. Deze aangerekende wachttaks kunt u niet terugbetaald krijgen door uw mutualiteit!

IETS BESTELLEN VAN ONZE APOTHEEK

Kijk in onze webshop alvast welke geneesmiddelen zonder voorschrift en andere producten zoals verzorging, hygiëne, vitamines en voedingssupplementen wij in huis hebben.

Hebt u een voorschrift? Of een specifiek product dat u wil bestellen? Stuur een foto door via deze link, en wij leggen uw bestelling klaar voor u.

Voorschriftplichtige geneesmiddelen mogen wij momenteel nog niet opsturen. Maar u kan wel reserveren en in de apotheek komen afhalen.

Vindt u het product dat u nodig heeft niet? Dan kunt u nog steeds een bestelling plaatsen via ons contactformulier, welke u dan later kunt komen afhalen in onze apotheek in Zoutleeuw. Wij zorgen ervoor dat uw bestelling klaarligt wanneer u die komt ophalen.

CONTACT OPNEMEN

Aarzel niet om Apotheek Humblet met eventuele vragen te contacteren over de wachtdiensten. Wij antwoorden u steeds zo snel mogelijk. Of spring eens binnen, wij houden ook van persoonlijk contact met de klant.