Do the Corona Walk!

Do the Corona Walk!

En hier zitten we thuis. Of we gaan uit werken en we kunnen in onze vrije tijd nergens meer naartoe.

Gelukkig is er makkelijke ontspanning mogelijk die voor veel mensen haalbaar en betaalbaar is.

En dat is wandelen!

Wandelen is gezond! Maak elke dag een stevige wandeling in de buitenlucht. Zo blijf je in conditie. En je verbrandt meer calorieën. Je hebt veel minder risico op blessures dan wanneer je opeens een sport gaat beoefenen die zwaarder is.

Ook mentaal doet dit wonderen. Probeer het maar eens uit, na afloop van een wandeling voel je je een stuk beter.

Als je niet gewoon bent om te gaan wandelen, zijn er wel enkele tips om van start te gaan.

Mijn favoriete tip is de volgende: Schaf een stappenteller aan. Kijk eens hoeveel stappen je op een doordeweekse dag doet, en probeer dit op te bouwen. Je kan proberen om 10% meer te wandelen dan de vorige week. Stappen tellen motiveert! Bij voorbeeld: je doet 2000 stappen per dag, streef de week erop naar 2200 stappen, de week daarna 2500 stappen, en na een maand ben je zo aan 3000 stappen.

Wat een motivatie kan zijn is dat je gewicht kan verliezen door dagelijks te wandelen. Een half uur stappen betekent dat je ongeveer 150 kalorieën verbrandt. Een simpel rekensommetje: een uur wandelen per dag = 300 kaloriën. Wandel je 7 dagen per week een half uur per dag, dan kan je een halve kilo per maand kwijt raken. Of 6 kilo per jaar! Belangrijk wel is om goed door te stappen!

Het meest gebruikte excuus om er niet gewoon mee te beginnen is: ik heb geen tijd. Maar dat is eigenlijk geen goed argument. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van je middagpauze, en het half uurtje wandelen maakt tegelijkertijd je hoofd leeg. Je gaat daarna fris ontspannen weer aan het werk. Klein beginnen doet ook wonderen. Laat de auto een keer staan voor korte verplaatsingen en bouw rituelen in om dit elke dag opnieuw te doen. Voor mensen die aan thuiswerk doen, of de ganse dag thuis zijn, is het extra belangrijk om een dagelijkse wandeling in te bouwen. Plan dit gewoon in, en neem eventueel je kinderen of je partner mee, of je hond…

Slecht weer zou ook geen excuus mogen zijn. Je kan je kleden tegen de kou en de regen, en het komt zelden voor dat het de ganse dag aan een stuk door regent.

Gelukkig wonen wij in Zoutleeuw, en moeten we niet ver gaan om in de natuur te komen. Of om eens rond te lopen in ons eigen historische centrum.  Heb je de ‘Leeuwse Wandeling’ al eens geprobeerd?

Met een afstand van 3 kilometer is het een haalbare wandeling voor beginners. In Zoutleeuw zijn al heel wat mensen die dikwijls wandelen, en ook al eens een foto maken van wat ze op die wandeling zien. Door te delen op facebook of instagram kunnen je vrienden en kennissen meegenieten. Zo wordt het fun voor velen! Ik kijk alvast uit naar jullie foto’s en filmpjes!

 

Leeuwse wandeling:

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/Images/Stadswandeling_Zoutleeuw_2017_web_tcm251-123180.pdf

OY DEO WASH TUBE 200ML

OY DEO WASH TUBE 200ML

€ 22,14
€ 24,60
CURCUDYN FORTE CAPS 90 25635 METAGENICS

CURCUDYN FORTE CAPS 90 25635 METAGENICS

€ 34,80
€ 57,99
6D SIXD PROTEIN BAR COOKIE DOUGH 60G

6D SIXD PROTEIN BAR COOKIE DOUGH 60G

€ 2,50